Bikablo trening
bikabloSchiff
bikabloTreppe
FiguraufWeg
AAAABikablo-Lösung
previous arrow
next arrow

bikablo® sketchnoting training

-vizuelno beleženje-

Istražite magiju vizuelnog beleženja u procesu učenja, generisanja ideja i unapređenju dijaloga.

Pronađite sopstveni stil.

Uz vežbe slušanja, pojednostavljenog vizuelnog rečnika i tehnika brzog struktuiranja informacija bikablo® sketchnoting trening uvodi Vas u svet vizuelnog beleženja i uči Vas osnovnim strategijama brzog “snimanja” sadržaja u tekstu, slikama i grafikama.

Zašto ovo ima smisla?

 • Pasivno slušanje transformišete u kreativan i senzualan proces.
 • Umesto da svoje beleške pravite na linearni način, ispisujući svaku izgovorenu reč, već tokom slušanja birate šta Vam je važno.
 • Dobijene informacije više puta povezujete u svom mozgu: kroz paralelni razvoj reči i slike, odabir sadržaja i strukturiranje i asocijativne slike.
 • Zabava samog crtanja i radost rezultata su efikasni faktori rada i učenja.
 • Razmišljajući o svojim vizuelnim beleškama, kasnije ćete moći brže da se setite sadržaja sastanka i/ili učenja i da podelite to sa drugima.

Fokus ove obuke je rad sa finom olovkom, flomasterom i papirom. Ukoliko preferirate da svoje beleške kreirate na tabletu, takođe ste dobrodošli.

Radićete u maloj grupi tako da trener ima dovoljno vremena da Vam se posveti, upozna sa tajnama tehnike vizualizacije i odgovori na Vaša pitanja.

Agenda

 • Vizuelni rečnik: Sastavljaćete repertoar jednostavnih piktograma i grafičkih elemenata koje možete spontano „izvući iz rukava“ prilikom skiciranja.
 • Vizuelno beleženje složenih iskaza: Prevodićete strukturu sadržaja složenih iskaza u vizuelnu sintaksu, stvarajući „aha“ trenutke i sidra učenja.
 • Pisanje: Proširićete svoj vizuelni izraz varijacijama svog rukopisa. Naučićete različite fontove kojima možete istaći naslov a sadržaju dati specifično značenje.
 • Portreti: Korak po korak naučićete kako da jednostavno napravite portrete junaka Vaših beleški.
 • Struktuiranje informacija: Istražićete različite principe kreiranja hijerarhije koji će vam pomoći da čak i složeni sadržaj prenesete na strukturisan način i usmerite oko gledaoca.
 • Vežbe u realnim uslovima: Skiciraćete prezentacije, dijaloge sa sagovornicima i pisani sadržaj i tako pronaći prave pristupe za svoje potrebe.
 • Učenje od grupe: Otkrićete faktore uspeha za sopstveni stil u spontanim vežbama skiciranja sa grupom.
 • Praktični slučaj: Primena u profesionalnom kontekstu, prostor za vežbanje

Ciljna grupa

Želite da uđete u svet vizuelnog razmišljanja ili ste iskusan vizualizator i želite da dodate novi aspekt svojim veštinama vizuelizacije.

Želite da sebi olakšate učenje iz zahtevne tehničke literature.

Tražite strategije za snimanje sadržaja sa predavanja, razgovora ili konferencija.

Želite da obogatite razgovore sa klijentima i kolegama brzim skicama razmišljanja.

Želeli bi da pristupite „u malom formatu“ profesionalnom polju Graphic Recorder-a.

Potrebno Vam je više prakse da biste vizuelizaciju koristili u poslovnom kontekstu.

Dodatne pogodnosti

bikablo® sertifikat: nakon završenog treninga, svaki učesnik će kao potvrdu učešća dobiti bikablo® sertifikat

Dokumentacija: nakon radionice učesnici dobijaju digitalnu arhivu fotografija koja se kasnije može koristiti kao referenca. Arhiva sadrži sve predstavljene elemente, zajedno sa vizuelnim prikazima koje su učesnici kreirali tokom radionice.

PDF skripta: Dodatno, dobićete digitalni materijal, PDF skriptu, koja sažima principe, sadržaj i tehnike predstavljene na treningu.

Globalna bikablo® Online zajednica: bićete pozvani da se pridružite bikablo Alumni online zajednici, gde možete naći više članaka, linkova, saveta, vizuelnih inspiracija i povezati se sa ostalim praktičarima vizuelne zajednice iz celog sveta koji su pohađali Bikablo® trening.

Jednokratni popust na proizvode kompanije Neuland: bikablo® partner Neuland, učesnicima nudi jednokratni popust od 15% na proizvode u celoj njihovoj ponudi (ne odnosi se na knjige).

Copyright: tehnika bikablo® i koncept treninga zaštićeni su autorskim pravima.

 

Pogledajte kalendar otvorenih treninga i rezervišite svoje mesto!

 

 Želite da saznate više?

Molim Vas da pošaljete Vaš upit ili me pozovete na +381 63 302 104