Bikablo trening
bikabloSchiff
bikabloTreppe
FiguraufWeg
AAAABikablo-Lösung
previous arrow
next arrow

Trening Vizuelne Komunikacije

-da monolog pretvorite u dijalog-

Korišćenjem vizuelnog jezika širimo granice verbalnog jezika koji stalno koristimo kada govorimo i pišemo. Samim tim, vizuelna komunikacija olakšava razumevanje i učenje, pretvara prezentaciju u dijalog, ubrzava prenošenje poruka, premošćuje kulturološke razlike i inspiriše na akciju.

Korišćenjem tehnika vizuelizacije brže privlačimo pažnju iangažovanje slušaoca, svoje ideje činimo “opipljivim”, oslobađamo svoju i kreativnost naših saradnika i na najbolji način koristimo potencijal sastanaka, treninga ili konferencija.

Trening Vizuelne komunikacije pruža učesnicima strukturiran i primenljiv proces učenja kako da prenesu relevantne i ključne poruke, da budu u stanju da privuku i zadrže pažnju publike tokom prezentacije. Pored učenja osnovnog vizuelnog vokabulara, na ovom treningu razvijaćemo strategije za razvoj sadržaja i vizuelnih materijala specifično primenjene na teme i prezentacije učesnika.

Učesnici razvijaju bolje komunikacijske veštine, veštine verbalne i neverbalne prezentacije.

Učesnici će raditi na razvoju prezentacije u svojoj oblasti delovanja, prezentacije koju potom izvode i dobijaju povratne informacije od trenera i kolega. Na taj način će bolje razumeti sopstvene potencijale, otkriće nove mogućnosti za razvoj i vežbati kako da svoje poruke prevedu u ubedljive prezentacije koje ne ostavljaju publiku ravnodušnom.

Celokupno iskustvo će pomoći učesnicima da budu sigurniji i efikasniji u komunikaciji pred ́ publikom, bilo da je reč o onlajn prezentacijama ili redovnim prezentacijama, u sali za sastanke ili konferencije.

Na treningu vizuelne komunikacije naučićete:

  • Kako da pravilno držite marker, ispisujete jasne linije i crtate osnovne geometrijske oblike na velikim formatima.
  • Kako da, povezivanjem osnovnih geometrijskih oblika i kreiranjem grafičkih elemenata i tekstualnih kontejnera vezanih za temu, date jasnu izjavu.
  • Kako da kombinujete vizualni rečnik da smisleno ilustruje apstraktne pojmove.
  • Kako da koristite dijagrame za prikazivanje složenih veza.
  • Jednostavne strategije boja koje vam omogućavaju da adekvatno struktuirate sadržaj i istaknete odnose i veze.
  • Referentni sistem koji se lako primenjuje za efikasnu pripremu i efektno i ubedljivo prenošenje glavnih poruka i ideja.
  • Kako da koristite vizuelne materijale koji povećavaju uticaj poruka koje želite da prenesete.
  • Kako da koristite specifičan dizajn i kompozicije da bi razvili vizuelno privlačnu prezentaciju.
  • Na kraju oba dana treninga, učesnici će kreirati flip-chart postere koji prenose informacije iz svog svakodnevnog rada i prezentovati konkretnu prezentaciju, u koju su ugradili ideje sa treninga. Zajedno ćemo analizirati šta je prošlo dobro, šta se može poboljšati i naučiti iz praktičnih primera.

Pogledajte kalendar otvorenih treninga i rezervišite svoje mesto!

dual_coding_theory

 Želite da saznate više?

Molim Vas da pošaljete Vaš upit ili me pozovete na +381 63 302 104